Vårens nybörjarträning

För barn (åk 2 och uppåt) och unga inleds säsongen med en nybörjarkurs:

  • Torsdag 25/3 kl.18.30-20 Godby (max 20 personer under 12 år)
  • Torsdag 8/4 kl.18.30-20 Strandnäs
  • Torsdag 15/4 kl.18.30-20 Jomala

Vid dessa tillfällen går vi igenom grunderna i orientering, samt övar på olika former av orienteringsbanor. Kursen ordnas i samarbete med Finströms sjöscouter. Ledare är Fredrik och Frans Erlandsson m.fl. Kursen är avgiftsfri.

Normala träningarna startar torsdag 22/4 och hålls fortlöpande under vår och sommar på olika platser enligt tränings- och tävlingskalendern som finns på hemsidan under kalendern. Vid det första träningstillfället hålls en repetition av nybörjarkursen.

I samband med säsongens övriga tränings- och tävlingstillfällen hålls ingen genomgång innan start, utan fokus ligger på att skaffa erfarenhet och utvecklas genom att vara ute i skogen och orientera. Givetvis får man be den träningsansvariga om hjälp och råd om man har frågor, men ingen ”teorilektion” hålls vid dessa träningar. Träningarna hålls gemensamt för vuxna och barn, och det finns banor av olika längd och svårighetsgrad. Träningsbanorna ligger ute i skogen ca 2 veckor, så om man inte har möjlighet att träna på den gemensamma tiden kan man träna själv på en tid som passar.

Detaljerad information om plats, utrustning etc kommer per mejl innan träningarna startar.

Nytt för i år är en poängtävling för barn och unga. Deltagande i nybörjarkursen ger 2 poäng/kurstillfälle, deltagande i träningar ger 1 poäng/träningsbana och deltagande i tävlingar ger 3 poäng/tävling. Man får poäng oberoende av tid eller resultat. Den som har flest poäng vid säsongens slut får en pokal. Alla som fått mer än 10 poäng deltar i utlottning av vinster och presentkort. Vid deltagande i träningar utanför den gemensamma tiden, finns en gästbok vid starten där man skriver sitt namn för att få sitt poäng.

Obligatorisk anmälan till axorientering@gmail.com. Vid anmälan, ange barnens namn och ålder. Om det första kurstillfället blir fullsatt, ordnas ett extra tillfälle för dem som inte fått plats.

Kategorier:
Träning och tävling